Rýže s rajčaty a chorizem
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 220 g Rýže loupaná
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 80 g Paprika červená
 - 220 g Klobása Chorizo
 - 120 g Hrášek mražený
 - 350 ml Vývar drůbeží
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 817 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 48.4 mg
 - Draslík 377.3 mg
 - Vláknina 7779.8 mg
 - Vitamín A 7779.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, chorizo nakrájíme na kolečka, šalvěj nasekáme najemno.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, papriku a kurkumu a alespoň 3 minuty smažíme za stálého míchání. Do směsi vmícháme nakládaná krájená rajčata i s nálevem, drůbeží vývar, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni. Po 5 minutách přidáme klobásu, zamícháme a opět dusíme pět minut. Poté vmícháme šalvěj s hráškem a dusíme, až je rýže měkká.