Vepřové kari s květákovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Cuketa
  • 425 g Vepřová plec
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Fenykl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 2 polévková lžíce Čočka červená
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Ocet
  • 4 polévková lžíce Koriandr
  • 2 polévková lžíce Zázvor
  • 1 polévková lžíce Olej řepkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1098 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 1617.2 mg
  • Vláknina 16655.5 mg
  • Vitamín A 16655.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 148.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, zázvor nastrouháme. Vše smažíme na oleji asi 10 minut.

  • 2

    Kari koření smícháme s vinným octem a potřeme jím vepřové maso, nakrájené na kostky. To pak dáme smažit na cibuli. Opečeme ze všech stran a dáme stranou.

  • 3

    Kmín a fenykl osmažíme na pánvi dokřupava a přidáme je k cibuli.

  • 4

    Přidáme také rajčata, čočku a nakrájené cukety a rozdrobíme bujonovou kostku.

  • 5

    Přikryjeme a vaříme 40 minut za občasného míchání. V případě potřeby přilijeme vodu.

  • 6

    Do hrnce vrátíme maso a vaříme 10-20 minut, dokud vepřové maso není měkké a uvařené.

  • 7

    Květák rozebereme na růžičky a ty pak rozmixujeme na hrubo. Poté dáme na talíř, zalijeme vodou a necháme 7 minut v mikrovlnné troubě – přikryté.

  • 8

    Poté květák slijeme a smícháme s uvařenou rýží.

  • 9

    Vepřové curry podáváme s květákovou rýží.

Komentáře k receptu