Rychlé rizoto z krabích tyčinek s hráškem a cukrovou kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Dlouhozrnná rýže
  • 200 g Krabí tyčinky
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Sýr Čedar
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bujón slepičí
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1599 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 44.9 mg
  • Draslík 191.2 mg
  • Vláknina 2525.1 mg
  • Vitamín A 2525.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva varné sáčky s dlouhozrnnou rýží dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Když ze sáčku odtéká jen čistá voda, necháme je odkapat.

  • 2

    V hrnci přivedeme do varu 1 litr vody, vložíme kostku slepičího bujónu a vaříme asi 5 minut. Pak do uvařeného bujónu vložíme 2 sáčky s rýží, snížíme teplotu a pomalu rýži vaříme podle návodu (přibližně 14-17 minut).

  • 3

    Mezitím si nakrájíme na kostky krabí tyčinky. Malou konzervu cukrové kukuřice a zeleného hhrášku zcedíme z nálevu a necháme v sítu okapat. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji s máslem. Přidáme k ní krabí tyčinky, 2 špetky chilli a krátce, za stálého míchání, je osmahneme. Na cibulku s tyčinkami vyklopíme uvařenou rýži, přidáme k ní kukuřici s hráškem, promícháme a podle chuti dosolíme.

  • 4

    Na talířích rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a hned horké servírujeme.

Komentáře k receptu