Rýže s masem a fazolemi na mexický způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 100 g Šunka krůtí
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Fazole červené sterilované
  • 300 g Dlouhozrnná rýže
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Klobása - Čabajka
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 245 mg
  • Draslík 879.4 mg
  • Vláknina 18776.8 mg
  • Vitamín A 18776.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 4 cm. Klobásu nakrájíme na kolečka. Šunku pokrájíme na hranolky silné do 1cm a dlouhé jako maso. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Omytou, velmi mladou zelenou fazolku překrojíme 2-3x. Červené konzervované fazole scedíme a necháme okapat. Dlouhozrnnou rýži dobře promyjeme v sítu.

  • 2

    Ve velké hluboké pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí nudličky, za stálého míchání maso orestujeme (1min), přimícháme česnek, kolečka klobásy a za stálého míchání opékáme. Postupně přidáme pokrájenou šunku, pak fazolky a nakonec rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme se solí, pepřem a když se směs začne vařit, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme 20 minut. Voda by měla být vsáknuta do rýže, které by měla být uvařená, měkká.

  • 3

    Do rýže s masem zamícháme červené fazole, prohřejeme je, podle chuti rýži dosolíme a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu