Rizoto po milánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1966 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 528.1 mg
 - Vláknina 11881.5 mg
 - Vitamín A 11881.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, osmahneme na něm oloupanou, jemně posekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži, necháme ji za častého míchání zesklovatět. Okořeníme špetkou šafránu, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, mícháme, dokud se nevsákne do rýže, poté za stálého mícháme přilijeme trochu horkého vývaru, počkáme, až se vsákne do rýže a přiléváme zbylý vývar. Rizoto dusíme 20 minut, odstavíme z plotny, necháme asi 5 minut stát.
 - 
                                2
Nakonec vmícháme zbylé máslo a nastrouhaný sýr.
 - 
                                3
Ihned podáváme.