Sleď s rýží
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 200 g Rýže Arborio
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 80 g Koriandr čerstvý
 - 60 g Mrkev kořen
 - 800 g Sleď čerstvý
 - 30 ml Olej olivový
 - 50 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1136 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 122 g
 - Sodík 691 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 300 mg
 - Draslík 172.6 mg
 - Vláknina 4758 mg
 - Vitamín A 4758 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 8.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci zesklovatíme na másle drobně nakrájenou cibulí a prolisovaný česnek, přidáme rýži, přilijeme vývar a vaříme doměkka.
 - 
                                2
Koriandr vložíme na 5 minut do vařící osolené vody, ihned zchladíme v ledové vodě necháme okapat a rozmixujeme s teplou smetanou. Směs smícháme s rýží.
 - 
                                3
Filety opečeme na trošce olivového oleje z každé strany 2 minuty. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Podáváme na předehřátých talířích doplněné ochucenou rýží.