Rýžový nákyp s meruňkami a čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 269.8 mg
 - Draslík 333.5 mg
 - Vláknina 5600 mg
 - Vitamín A 5600 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži důkladně propláchneme studenou vodou. V hrnci přivedeme k varu mléko s vodou, vsypeme do něj rýži, přidáme sůl a cukr a pod pokličkou vaříme na malém ohni 15 minut. Pak hrnec odkryjeme a rýži necháme vychladnout.
 - 
                                2
Meruňky omyjeme a rozpůlíme, odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Čokoládu nalámeme na malé kousky.
 - 
                                3
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky zamícháme do uvařené rýže, přidáme do ní i kousky čokolády a meruněk.
 - 
                                4
Bílky se zbylým cukrem ušleháme na tuhý sníh a pomalu ho také vmícháme do rýže s meruňkami.
 - 
                                5
Zapékací formu vymažeme trochou másla, rozprostřeme v ní rýžovou směs a na ni dáme zbylé máslo.
 - 
                                6
Pečeme přibližně 40 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů, až má povrch zlatavý nádech.
 - 
                                7
Nákyp rozdělíme na porce, podáváme posypané kakaem a moučkovým cukrem.