Polévka zeleninová s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrachové lusky
  • 400 g Chřest zelený
  • 600 g Rýže celozrnná sypaná natural
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 185 g
  • Sodík 1128 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 452.3 mg
  • Vláknina 26422.8 mg
  • Vitamín A 26422.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jarní cibulky pokrájíme. Ze světlé spodní cibulovité části nakrájíme tenké proužky, zelenou nať naporcujeme na kroužky o tloušťce cca 3 milimetry. Škrabkou oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na cca 2 milimetry tlusté proužky. Zelený chřest omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky dlouhé cca 1,5 - 2 centimetry. Také cukrové lusky opláchneme proudem vody a nakrájíme na kousky stejné velikosti.

  • 2

    Připravíme wok, do něhož vlijeme dvě polévkové lžíce oleje a rozehřejeme. Vsypeme veškerou pokrájenou zeleninu kromě kroužků z nati jarní cibulky. Za stálého míchání opékáme cca 4 minuty. Poté osolíme a opepříme.

  • 3

    Do woku vlijeme zeleninový vývar a přisypeme den předem uvařenou celozrnnou rýži. Jakmile polévku přivedeme k varu, odstavíme ji a podáváme. Navrch posypeme kroužky z cibulové nati.

Komentáře k receptu