Zeleninové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 706 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 844.6 mg
 - Vláknina 11580 mg
 - Vitamín A 11580 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 153.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.
 - 
                                2
Máslo rozehřejeme v kastrole (1 lžíce), přisypeme rýži, zalijeme ji studenou vodou tak, aby voda přesahovala na prst vysoko. Přidáme cibuli vcelku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.
 - 
                                3
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, listovou nakrájíme a přidáme později. Zeleninu dusíme na másle (1 lžíce) do měkka, podlitou vývarem a přidáme k dušené rýži.
 - 
                                4
Rizoto tvarujeme naběračkou vypláchnutou studenou vodou vyklopením na talíř. Kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.