Kuřecí rizoto na kari
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 150 g Hrášek
 - 350 g Kuřecí prsa
 - 200 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 10 ml Omáčka sójová
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Saturejka
 - 8 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 74.7 mg
 - Draslík 816.2 mg
 - Vláknina 11256 mg
 - Vitamín A 11256 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přidáme kari koření, sojovou omáčku a saturejku. Vše zalijeme olivovým olejem a necháme odležet.
 - 
                                2
Zatím si uvaříme rýži. Může být sypaná nebo v předvařených sáčcích.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Jenom lehce zpěníme a přidáme červenou papriku a kurkumu. Do pánve vyklopíme maso z misky a důkladně orestujeme. Přidáme hrášek, podlijeme vodou a dusíme 10 minut.
 - 
                                4
Nakonec přimícháme vařenou rýži, prohřejeme a můžeme podávat.