Jehněčí rizoto s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 519 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 88.4 mg
 - Draslík 504.4 mg
 - Vláknina 4211.8 mg
 - Vitamín A 4211.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli.
 - 
                                2
Maso pokrájíme na menší kousky, přidáme je k cibuli a opečeme dozlatova. Přidáme sůl, pepř, přilijeme vodu, aby maso bylo ponořené, a dusíme pod pokličkou.
 - 
                                3
Na pánvičce rozpustíme na kostičky nakrájený uzený bůček, přidáme k němu pokrájený česnek, zamícháme a přidáme do vařící vody s masem.
 - 
                                4
Vaříme přibližně 45 minut až do změknutí masa. Když je maso měkké, dáme k němu dobře propláchnutou rýži. Dolijeme vodou 2x tolik, kolik bylo rýže (1 hrneček rýže = 2 hrnečky vody).
 - 
                                5
Přisolíme podle chuti a dusíme pod pokličkou do změknutí rýže - až se všechna šťáva vsákne do rýže.