Rizoto se žampiony a kešu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 2467 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 1043.1 mg
 - Vláknina 10010 mg
 - Vitamín A 10010 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a restujeme za stálého míchání 5 minut. Vsypeme rýži a na mírném ohni opékáme, dokud se rýže neobalí máslem a nezesklovatí. Potom vmícháme kurkumu a zalijeme vínem, vaříme asi minutu, až se víno vyvaří.
 - 
                                2
Po naběračce postupně přiléváme horký vývar, stále mícháme, počkáme, až se dávka vyvaří a přilijeme další. Hotové rizoto je vláčné a krémovité asi za 20 minut. Těsně před dokončením přidáme oříšky kešu a pokrájené žampiony, osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným parmezánem.