Krémové rizoto
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Smetana 12% (konzumní)
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Hovězí vývar základní
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 hrnek Rýže loupaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 748 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 111.3 mg
 - Draslík 436.3 mg
 - Vláknina 5731.4 mg
 - Vitamín A 5731.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 79.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vývaru uvaříme rýži.
 - 
                                2
Nakrájíme žampiony a rajčata a spolu s cuketou osmahneme na másle.
 - 
                                3
Poprášíme směs hladkou moukou, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Uvařenou rýži přidáme na směs a se zeleninou promícháme. Přilijeme smetanu a povaříme krátce, aby se chutě spojily. Podáváme posypané petrželkou.