Rizoto s krevetami na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 86.6 mg
 - Draslík 185 mg
 - Vláknina 4421.5 mg
 - Vitamín A 4421.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety nasypeme do osolené vroucí vody a 4 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Čedar nastrouháme najemno, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme krevety, lehce orestujeme, přimícháme dušenou rýži, dobře promícháme, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením, přimícháme dvě třetiny čedaru a prohřejeme. Z rizota naběračkou tvoříme kopečky, které upravíme na talíře, obložíme kostičkami rajčat a posypeme zbytkem čedaru.