Rizoto na koňaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1137 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 2048 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 95.5 mg
 - Draslík 465.8 mg
 - Vláknina 11629 mg
 - Vitamín A 11629 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 109 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme koňakem a vaříme na mírném ohni, dokud se všechen nevypaří. Potom postupně zaléváme horkým vývarem a vaříme asi 20 minut, až je rýže měkká. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a máslo. Přikryjeme poklicí a necháme ještě 2 minuty podusit. Rizoto podáváme posypané druhou půlkou strouhaného sýra a ozdobené snítkou petrželky.