Zapečené rizoto s uzeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 791 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 41.3 mg
 - Draslík 285.9 mg
 - Vláknina 8387.4 mg
 - Vitamín A 8387.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve studené vodě propereme rýži a horkou vodou spaříme. Necháme okapat.
 - 
                                2
Oloupeme a nakrájíme cibuli, zpěníme ji na rozpáleném oleji (1 polévková lžíce) v hrnci. Zaprášíme paprikou, vysypeme rýži a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni do měkka.
 - 
                                3
Na malé kostičky nakrájíme uzeninu, rozehřejeme na pánvi zbylý olej a do červena osmahneme uzeninu.
 - 
                                4
Slijeme a necháme okapat hrášek.
 - 
                                5
Nastrouháme tvrdý sýr, polovinu sýra smícháme se smetanou.
 - 
                                6
Do uvařené rýže vmícháme osmahnutou uzeninu a okapaný hrášek, přidáme smetanu se sýrem.
 - 
                                7
Do vymazané zapékací mísy dáme rizoto, posypeme zbytkem sýra a 30 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.