Tiella po pugliesku se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šafrán
  • 500 g Mušle slávky
  • 300 g Rýže Basmati
  • 500 g Mušle srdcovky
  • 600 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 50 g Olivy černé
  • 5 g Sůl
  • 200 g Sardinka obecná
  • 90 ml Víno bílé
  • 45 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Česnek
  • 1 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1802 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 96.3 mg
  • Draslík 1458.4 mg
  • Vláknina 10485 mg
  • Vitamín A 10485 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme stroužky česneku, omyjeme petrželku a polovinu nasekáme s jedním stroužkem česneku. Ve dvou pánvích postavíme odděleně dáme oheň scezené mušličky a slávky. Do každé pánve dáme 1/2 stroužku česneku, lžíci oleje, trochu petrželky a 3 lžíce bílého vína. Necháme otevřít, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Přecedíme tekutiny z jejich vaření a uschováme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kusy. Oloupeme cibule a pokrájíme na kolečka. Oškrábeme brambory a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Ryby vykucháme, utrhneme hlavu, vyjmeme páteř, vyřízneme z nich filátka a pokrájíme na kousky. Vypeckujeme olivy a nakrájíme na kroužky. Papriky pokrájíme na kousky. Vymažeme zapékací nádobu olejem, nasypeme na dno kolečka cibule, kostičky brambor a pokrájená rajčata. Vše posypeme nasekanou petrželkou a česnekem.

  • 3

    Na povrch nasypeme a část rýže, vytvoříme další vrstvu z cibule, brambor a rajčat. Vše posypeme nasekanou petrželkou a česnekem, přisypeme pokrájené šproty, vyloupané měkkýše a posypeme zbývající rýži. Vše zalijeme uschovanou tekutinou z vaření měkkýšů, šafránem rozpuštěným v naběračce vývaru. Přidáme vyloupané měkkýše a povrch přelijeme rozšlehaným vejcem.

  • 4

    Zapékací nádobu zakryjeme hliníkovou fólií a dáme na 25-30 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Deset minut před koncem vaření odstraníme fólii a nasypeme navrch pokrájené černé olivy a papriku. Hotovou tiellu podáváme horkou.

Komentáře k receptu