Rýžový nákyp se sardelkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1125 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 40.3 mg
 - Draslík 444.4 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sardelky očistíme, vykucháme, odtrhneme hlavu, vyjmeme páteř, vykrojíme filátka. Květák rozdělíme na růžičky a povaříme v páře. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Rybí vývar uvedeme do varu.
 - 
                                2
Rozehřejeme máslo a osmažíme rýži, kterou zalijeme bílým vínem a necháme na prudkém plameni vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar a za občasného zamíchání vaříme 10-12 minut.
 - 
                                3
Rýži stáhneme z ohně a vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán. Polovinu rýže přemístíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Napovrch dáme na proužky pokrájená filátka sardelek, růžičky květáku, kostičky mozzarelly a nastrouhaný parmezán. Napovrch rozmístíme zbytek rýže. Nádobu dáme do předehřáté trouby na 200°C a necháme cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne. Hotový pokrm podáváváme horký.