Zlaté glazované kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 844 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 192 mg
 - Draslík 1566.7 mg
 - Vláknina 7005.7 mg
 - Vitamín A 7005.7 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.1 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Povrch kuřecího masa nařežeme ostrým nožem do tvaru kosočtverců. Kurkumu, hořčici, pomerančový džus a med důkladně rozmícháme, vzniklou marinádu nalijeme na maso a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
 - 
                                2
Maso vyjmeme z marinády a osušíme papírovými ubrousky.
 - 
                                3
V širokém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm opečeme po obou stranách na středním ohni dozlatova. Přebytečný olej slijeme. Maso podlijeme marinádou, hrnec přikryjeme pokličkou a kuře
 - 
                                4
zvolna na mírném ohni dusíme 10-15 minut doměkka.
 - 
                                5
Rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Přebytečnou tekutinu slijeme. Z pomeranče ostrouháme jemným struhadlem kůru a přidáme spolu s mátou do rýže.
 - 
                                6
Z pomeranče odstraníme zbytek kůry a bílou slupku pod ní, dužninu nakrájíme ostrým nožem na dílky.
 - 
                                7
Maso podáváme s rýží ochucenou pomerančovou kůrou a mátou, obložené dílky pomeranče a snítkami máty.