Rýže se zeleninou a ořechy
Suroviny
- 75 g Meruňky sušené
 - 25 g Ořechy Kešu
 - 25 g Mandle plátky
 - 200 g Cizrna konzervovaná
 - 300 g Rýže Basmati
 - 500 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Kardamom
 - 2 ks Hřebíček
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín římský
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 929.7 mg
 - Vláknina 52862.9 mg
 - Vitamín A 52862.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hřebíček, skořici a kardamom vložíme do plátěného sáčku. Propláchnutou rýži s kořením vaříme v 1l osolené vody asi 20 minut, scedíme a koření vyjmeme.
 - 
                                2
Oloupanou cibulku a mrkev nakrájíme na kolečka a spolu s nasekanými kešu oříšky, mandlemi a na kostičky nakrájenými meruňkami opékáme asi 10 minut na oleji. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme uvařenou rýži, nastrouhaný zázvor a scezenou cizrnu. Zvolna restujeme asi 5 minut.
 - 
                                3
Pokrm upravíme na talíře a podáváme s jogurtem smíchaným s nasekanou mátou.