Birjání z garnátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Garnát obecný
  • 10 g Skořice celá
  • 225 g Rýže Basmati
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 kávová lžička Koriandr celý
  • 2 ks Kardamom
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 3 dl Kokosové mléko
  • 3 dl Jogurt krémový bílý natur
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 128.8 mg
  • Draslík 485.4 mg
  • Vláknina 8903.6 mg
  • Vitamín A 8903.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažné vody namočíme šafrán na 10 minut. Do hmoždíře dáme česnek, šalotku, zázvor, koriandr, hřebíček, kardamom, kurkumu, sůl, skořicovou kůru, chilli papričku a rozdrtíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a přidáme hořčičná semínka. Přidáme garnáty a minutu smažíme. Vmícháme směs koření, kokosové mléko a jogurt. Povaříme 20 minut.

  • 3

    Rýži dáme do hrnce s osolenou vařící vodou. Vaříme 12 minut, poté scedíme a necháme okapat. Garnáty navršíme rýží, posypeme sultánkami a pokapeme rýži vodou se šafránem. Zakryjeme pánev utěrkou a přes ni dáme poklici, sundáme z ohně a necháme stát 5 minut.

  • 4

    Poté okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu