Limetkové hovězí kostky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 200 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Limetka
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 2.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
  • 0.02 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 206.3 mg
  • Draslík 172.3 mg
  • Vláknina 5099.1 mg
  • Vitamín A 5099.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso odložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme s pivem.

  • 2

    Očištěnou cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme. Petrželku kudrnku omyjeme a odložíme na ozdobu. Omyté, chemicky neošetřené limetky pokrájíme na tenká kolečka. Kolečka z 1 limetky nakrájíme na tenké nudličky a dáme je do misky. Přidáme 1 lžičku třtinového cukru, 2 špetky bílého pepře a promícháme. Další limetku odložíme na ozdobu.

  • 3

    V hlubší pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme maso, orestujeme ho dozlatova (z každé strany po 2 minutách), poté vše promícháme s česnekem, restujeme asi 1 minutu, přidáme na nudličky limetku, 1 lžíci pasty Sambal Oelek, dobře promícháme a přilijeme hovězí vývar. Zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme přibližně 90 minut doměkka.

  • 4

    Pikantní limetkové maso servírujeme s dušenou rýží, ozdobené plátky limetky a snítky petrželky.

Komentáře k receptu