Limetkové hovězí kostky
Suroviny
- 750 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 200 g Rýže dušená
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Limetka
 - 2 špetka Pepř citronový
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
 - 2.5 dl Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
 - 0.02 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 206.3 mg
 - Draslík 172.3 mg
 - Vláknina 5099.1 mg
 - Vitamín A 5099.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso odložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme s pivem.
 - 
                                2
Očištěnou cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme. Petrželku kudrnku omyjeme a odložíme na ozdobu. Omyté, chemicky neošetřené limetky pokrájíme na tenká kolečka. Kolečka z 1 limetky nakrájíme na tenké nudličky a dáme je do misky. Přidáme 1 lžičku třtinového cukru, 2 špetky bílého pepře a promícháme. Další limetku odložíme na ozdobu.
 - 
                                3
V hlubší pánvi si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme maso, orestujeme ho dozlatova (z každé strany po 2 minutách), poté vše promícháme s česnekem, restujeme asi 1 minutu, přidáme na nudličky limetku, 1 lžíci pasty Sambal Oelek, dobře promícháme a přilijeme hovězí vývar. Zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme přibližně 90 minut doměkka.
 - 
                                4
Pikantní limetkové maso servírujeme s dušenou rýží, ozdobené plátky limetky a snítky petrželky.