Houbový pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Klobása Dunajská
  • 20 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Rýže Basmati
  • 400 g Fazole
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 997 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1238 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 635 mg
  • Vláknina 8811.8 mg
  • Vitamín A 8811.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej a nadrobno nakrájený celer a cibuli smažíme dvě minuty. Následně přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme další tři minuty.

  • 2

    Obsah pánve dáme do velkého hrnce a zalijeme vývarem. Začneme vařit a postupně přidáváme rýži, fazole a klobásu. Pět minut vaříme a dochutíme kořením dle chuti.

  • 3

    Po dalších pěti minutách hrnec přeneseme do trouby a pokrm pečeme 20 minut na 190°C. Pokud je již rýže měkká, rozdělíme pilaf do talířů, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu