Vaishali jehněčí s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.25 kostka Bujón hovězí
  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 hrst Kardamom
  • 16 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 0.5 kg Rýže Basmati
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Garam masala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 147.4 mg
  • Draslík 168.1 mg
  • Vláknina 4835.9 mg
  • Vitamín A 4835.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1593.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Napustíme si do hrnce 1 litr vody, 2 cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso s cibulí poté necháme asi 15 minut vařit v hrnci s polovinou stroužků česneku, bobkovým listem, 10 tobolkami kardamomu a solí.

  • 2

    Na pánvi necháme rozpustit máslo, zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli přidáme na pánev a posypeme nastrouhaným zázvorem, masalou a pokrájeným zbylým česnekem. Smažíme, dokud se koření nezbarví do hněda.

  • 3

    Na pánev vložíme uvařené maso a podlijeme polovinou vývaru. Lehce osmahneme.

  • 4

    Očistíme a omyjeme rýži. Zbylý vývar smícháme s mlékem, přidáme bujón. Nádobu na pečení vytřeme tukem. Tuto nádobu vyložíme polovinou rýže, na kterou navrstvíme maso a pokryjeme druhou polovinou rýže. Směs v nádobě zalijeme mlékem a bujonem a dusíme v troubě asi 1 hodinu. Následně podáváme.

Komentáře k receptu