Pikantní rýžový salát se zeleninou
Suroviny
- 250 g Rýže Basmati
 - 100 g Ořechy burské pražené
 - 250 g Fazolové lusky zelené
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 40 ml Limetková šťáva
 - 1 kávová lžička Chilli paprička
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 414.7 mg
 - Vláknina 10474.8 mg
 - Vitamín A 10474.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryži uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v míse smícháme prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, chilli, sójovou omáčku, med a cukr. Vše pořádně promícháme a mixérem 10 vteřin pošleháme.
 - 
                                2
Do mísy přidáme na drobno nakrájený celer, cibuli a rozpůlené fazolové lusky. Uvařenou rýži přidáme do mísy, lehce osolíme, opepříme, pořádně vše zamícháme, posypeme nasekanými oříšky a podáváme.