Vepřové katsu s lepivou rýží
Suroviny
- 7 g Pepř černý mletý
 - 450 g Vepřová plec
 - 200 g Rýže Basmati
 - 100 g strouhanka panko
 - 350 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Jablka
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 - 2 polévková lžíce Zázvor nakládaný
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce řepkový olej
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 79.9 mg
 - Draslík 597.4 mg
 - Vláknina 10132.5 mg
 - Vitamín A 10132.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule nasekáme na jemno, mrkev nastrouháme nahrubo a jablka nakrájíme na kostičky. Vše osmažíme na řepkovém oleji. Poté snížíme teplotu a na 10 minut podusíme.
 - 
                                2
Zvýšíme teplotu, vmícháme česnek nakrájený na plátky a minutu povaříme, poté přidáme kari a zázvor. Za další minutu přidáme rajčatový protlak, med, sójovou omáčku i kukuřičnou mouku. Nakonec vlijeme vývar a vaříme 5 minut. Zelenina by měla být měkká. Tuto omáčku rozmixujeme dohladka. Dochutíme ji sezamovým olejem, solí a pepřem.
 - 
                                3
Nyní si připravíme rýži – několikrát ji propláchneme, poté zalijeme 400 ml studené vody a vaříme přiklopenou 10 minut. Poté odstavíme z ohně a necháme ještě 10 minut přikryté dojít.
 - 
                                4
Vepřovou plec nakrájíme na 8 kousků. Rozklepeme na tloušťku 1 cm. Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Strouhanku smícháme s kurkumou a slunečnicovým olejem. Maso namočíme do rozšlehaného vaječného bílku a obalíme ve strouhankové směsi. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem 15 minut na 200 °C, v průběhu pečení otočíme.
 - 
                                6
Vepřové maso podáváme s rýží a katsu omáčkou posypanou koriandrem a s naloženým zázvorem.