Brambory zapečené s vejci a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 386.3 mg
 - Draslík 699.4 mg
 - Vláknina 7430.5 mg
 - Vitamín A 7430.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, přidáme jemně usekané houby, osolíme, přidáme nasekanou petrželovu nať a vše dusíme doměkka.
 - 
                                2
Silně vymastíme zapékací mísu, vložíme na kolečka nakrájené osolené brambory, dáme vrstvu dušených hub, opět brambory, osolíme, opepříme. Na brambory dáme čtyři na tvrdo uvařená a na kolečka nakrájená vejce, osolíme a poslední vrstva tvoří brambory. Osolíme, opepříme, pokapeme máslem, vložíme do silně předehřáté trouby a jakmile se pokrm začne péci, přelijeme vejci ušlehanými do pěny s osoleným mlékem.
 - 
                                3
Pokrm upečeme do růžova.