Dip z makrely

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tučný
  • 1 ks Makrela uzená
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 375 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 536.4 mg
  • Vláknina 9884 mg
  • Vitamín A 9884 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 191.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme česnek: dáme asi na 30 minut celou paličku česneku do trouby péct asi na 180 stupňů Celsia. Pak necháme česnek zchladnout.

  • 2

    Zatímco pečeme česnek, připravíme čerstvou zeleninu, kterou budeme do dipu namáčet. Mrkev i řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na špalíčky, omyjeme a necháme v ledničce.

  • 3

    Nyní připravíme dip: Ponorným šlehačem nebo mixérem ušleháme hladkou pomazánku z makrely (bez kostí a kůže),tvarohu, olivového oleje a upečeného a slupek zbaveného česneku.

  • 4

    V závěru dochutíme solí a vmícháme jemně nakrájenou jarní cibulku.

  • 5

    Dip položíme do misek a posypeme řeřichou. K tomu podáváme čerstvou zeleninu na namáčení.

Komentáře k receptu