Celerová kašička

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 400 g Celer řapíkatý
  • 120 g Kuřecí prsa
  • 6 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 992.8 mg
  • Vláknina 10268 mg
  • Vitamín A 10268 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve omyjeme brambory ve slupce a uvaříme je 25 minut. Oloupeme je a protlačíme je lisem na brambory.

  • 2

    Vezmeme 2 stonky celeru, očistíme je a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Podusíme je na 1 lžíci tuku a 2 lžících vody doměkka asi 15 minut. K tomu přidáme ještě na 10 minut povařit maso pokrájené na kostičky. Lístky petrželky přidáme k masu a zelenině a prolisovaným bramborám. Vše ještě se zbylým tukem a trochou vody rozmixujeme na hladkou kaši.

Komentáře k receptu