Okurkový salát s houbami a feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Okurka salátová
  • 150 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • 2 ks Feferony
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1305 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 597.9 mg
  • Vláknina 6460 mg
  • Vitamín A 6460 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme v troše osolené vody doměkka.

  • 2

    Omyté okurky nakrájíme i se slupkou na kostičky, osolíme a necháme 15 minut stát.

  • 3

    Na rozehřátém oleji osmahneme nasekané feferonky a zpěníme mletou papriku. Směs přecedíme na okurky, přidáme ocet, cukr, procezené, okapané houby, nakrájenou papriku a pažitku. Vše promícháme a salát necháme před podáváním 30 minut v chladničce.

Komentáře k receptu