Letní bramborový salát
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
 - 200 g Rajčata
 - 250 g Okurka salátová
 - 100 g Majonéza
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 697 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 897.5 mg
 - Vláknina 13209.8 mg
 - Vitamín A 13209.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené okurky, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, cibuli a papriku.
 - 
                                2
Potom vmícháme majonézu zředěnou octem a promíchanou s jogurtem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí. Vše zlehka promícháme a salát necháme krátce vychladit.