Vepřové řízky v bramboráku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 40 g Slanina vepřová
  • 400 g Brambory
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 230.3 mg
  • Draslík 990 mg
  • Vláknina 6984.3 mg
  • Vitamín A 6984.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso protkneme proužky slaniny, obalíme v hladké mouce a v bramborákovém těstě.

  • 2

    Připravené řízky smažíme zvolna po obou stranách na pánvi na oleji.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem.

  • 4

    Bramborákové těsto:

  • 5

    Oloupané brambory jemně nastrouháme a necháme na cedníku okapat. Potom do brambor vmícháme mouku, mléko, vejce, prolisovaný česnek, koření a sůl.

Komentáře k receptu