Vepřové řízky na víně s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřová kýta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 417 mg
  • Vláknina 1311 mg
  • Vitamín A 1311 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky očistíme, po okrajích lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.

  • 2

    Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme připravené řízky a opečeme z obou stran. Podlijeme je trochou horké vody, vínem, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Výpek dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru.

  • 4

    Podáváme posypané drobně nasekanou šunkou a jemně nastrouhaným křenem, přelijeme výpekem. Jako přílohu podáváme opečené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu