Vepřové kotlety s mozzarellou na špenátových hnízdech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Mozzarella
  • 100 g Šunka dušená
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 1383.4 mg
  • Vláknina 5749.8 mg
  • Vitamín A 5749.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.5 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety osolíme, opepříme a osmahneme po obou stranách na oleji. Posypeme je na nudličky nakrájenou šunkou, poklademe plátky mozzarelly a dáme do trouby zapéct.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme čerstvý, spařený špenát, prolisovaný česnek a nakonec vlijeme smetanu. Vše krátce povaříme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Z uvařeného špenátu vytvarujeme hnízda a vložíme do nich zapečené kotlety.

Komentáře k receptu