Červená polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 15 g Česnek
  • 20 g Olej olivový
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Bujón bylinkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 417 mg
  • Vláknina 4696 mg
  • Vitamín A 4696 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme jíšku z mouky a oleje.

  • 2

    Oloupeme rajčata.

  • 3

    Do hotové jíšky přidáme rajčatový protlak, vodu, sůl, bujón a oloupaná rajčata.

  • 4

    Vaříme 20 minut.

  • 5

    Do uvařené polévky vmícháme nastrouhaný česnek s bazalkou.

  • 6

    Polévku servírujeme dostatečně teplou.

Komentáře k receptu