Vepřové maso s klobásami a zeleninou
Suroviny
- 400 g Klobása Dunajská
 - 600 g Kachní prsa
 - 80 ml Protlak rajčatový
 - 80 ml Olej olivový
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 kg Vepřové maso libové
 - 1.5 šálek Strouhanka
 - 3.5 šálek Fazole bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1037 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 167.4 mg
 - Draslík 1272.7 mg
 - Vláknina 19373.7 mg
 - Vitamín A 19373.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3621.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole necháme ve vodě přes noc nabobtnat. Scedíme a dáme do kastrolu, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Poté je scedíme. Vepřové maso nakrájíme, kůži odstraníme, kachní prsa rozdělíme na poloviny. Na 40 ml oleje opečeme vepřové z obou stran dozlatova. Fazole smícháme v hrnci s nasekanými cibulemi, prolisovaným česnekem, bobkovými listy, hřebíčkem a protlakem, masem, vodou a vše podusíme asi 1 a 1/2 hodiny.
 - 
                                2
Na zbytku oleje opečeme kachní prsa a klobásy, ty poté nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme 30 sekund ve vařící vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Fazolovou směs promícháme s klobásami, kousky kachního masa, rajčaty, solí a pepřem. Posypeme strouhankou a pečeme je 3/4 - 1 hodinu dozlatova.