Telecí játra s cibulí a balsamikovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 20 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 554.8 mg
- Draslík 976.8 mg
- Vláknina 17502.8 mg
- Vitamín A 17502.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané cibule rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Tymián opláchneme a lístky otrháme. 
- 
                                2V pánvi rozpálíme máslo a olej a cibuli s tymiánem na prudkém ohni restujeme cca 2 min. Často mícháme. Mezitím nakrájíme játra na proužky cca 1–2 cm silné. Omytou petrželku najemno nasekáme. K cibuli přidáme maso, petrželku a smažíme za stálého míchání cca 5–6 min. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Necháme projít varem, ochutíme solí a pepřem. 
- 
                                3Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        