Podzimní zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 130 g Mrkev kořen
  • 350 g Pórek
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Zelenina kořenová
  • 5 g Tymián sušený
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 30 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 80 g Paprika červená
  • 5 g Oregano sušené
  • 60 ml Víno jablečné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 707.8 mg
  • Vláknina 18456.5 mg
  • Vitamín A 18456.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kolečka nakrájíme cibuli, pórek, řapíkatý celer, mrkev, papriku, kostičky kořenné zeleniny a plátky žampionů, rajčata, jablečné víno cider, tymián, oregano a černý pepř podle chuti. Dáme do velké zapékací misky a dobře promícháme.

  • 2

    Přiklopíme pokličkou a pečeme 70 minut, dokud zelenina není propečená a měkká, přičemž jednou či dvakrát promícháme. Zdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu