Srnčí s česnekovými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 100 g Švestky sušené
  • 800 g Srnčí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 0.5 kávová lžička Pasta česneková
  • 1 ks Cibule červená
  • 1.5 dl Víno červené
  • 1.5 dl Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Želé rybízové
  • 2 polévková lžíce Brandy peach
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 1901.5 mg
  • Vláknina 16568.5 mg
  • Vitamín A 16568.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze srnčího masa nakrájeného na plátky odkrojíme tučné části a po obou stranách osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a maso, dokud nezhnědne. Poté přilijeme víno a vývar, přidáme želé z červeného rybízu a vypeckované sušené švestky a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Přikryjeme pokličkou a podusíme 10 minut.

  • 2

    Do hrnce dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, brambory scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme do ní česnekovou pastu, jogurt a petrželku. Osolíme, opepříme a promícháme. Udržujeme teplou.

  • 3

    Z pánve vyndáme maso a udržujeme teplé. V misce smícháme Solamyl s brandy a přidáme do pánve ke šťávě a tuku. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Podáváme srnčí s omáčkou z červeného rybízu a švestek a s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu