Pastevecká polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 15 g Petržel - nať
  • 2 g Muškátový květ
  • 80 g Petržel kořen
  • 300 g Ledvinky jehněčí
  • 400 g Jehněčí mozeček
  • 300 g Jehněčí srdce
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 848 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 1815.6 mg
  • Draslík 789.7 mg
  • Vláknina 6022 mg
  • Vitamín A 6022 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozeček dobře omyjeme a podusíme. Vnitřnosti uvaříme v osolené vodě. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, zahustíme světlou jíškou, dobře provaříme a přecedíme. Přidáme podušený mozeček. Okořeníme muškátovým květem, před podáním zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu