Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 100 ml Máslo čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 0.5 kg Mouka kukuřičná
  • 4 polévková lžíce Pasta česneková
  • 4 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 993 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 157.2 mg
  • Draslík 311.4 mg
  • Vláknina 9926.1 mg
  • Vitamín A 9926.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1603.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi bez oleje opražíme mouku a odložíme ji bokem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme oschnout na papírové utěrce. Ochutíme garam masalou a zalijeme jogurtem.

  • 2

    Jehněčí zbavíme nečistot, nakrájíme jej na kousky, osolíme a osmahneme na rozehřátém másle, dokud nezezlátne. Ochutíme česnekovou a zázvorovou pastou, důkladně zamícháme a zhruba 3 minuty smažíme.

  • 3

    Zalijeme jogurtem, ochutíme veškerým zbylým kořením, důkladně promícháme a smažíme, dokud směs nepustí všechnu vodu. Do směsi vmícháme osmahlou cibuli, přikryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme, dokud nebude maso měkké. Následně zalijeme trochou mléka a opatrně smícháme s opraženou moukou. Opět při občasném míchání dusíme okolo deseti minut. Ozdobíme koriandrem, nakrájeným citronem a podáváme.

Komentáře k receptu