Kuře s květákem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1329 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 86 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 361.8 mg
- Draslík 2237.5 mg
- Vláknina 39684.8 mg
- Vitamín A 39684.8 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 98.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuře omyjeme a vložíme do osolené vařící vody. Přidáme pepř, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. 
- 
                                2Květák uvaříme v osolené vodě a ocedíme. 
- 
                                3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete a provaříme v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme špetku muškátového květu. 
- 
                                4Do omáčky vložíme porce kuřete, na růžičky rozebraný vařený květák a prohřejeme. Můžeme ochutit citronovou šťávou a jemně nasekanou petrželovou natí. 
- 
                                5Podáváme s rýží nebo s noky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        