Zadělávané kuře s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Květák
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1477 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 1172 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 370 mg
  • Draslík 1563.1 mg
  • Vláknina 10833.5 mg
  • Vitamín A 10833.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přilijeme mléko. Omáčku za stálého míchání povaříme, přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Na talíře upravíme porce kuřete, květák a vše přelijeme omáčkou. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu