Smažené lilky se širokými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 500 g Lilek
  • 35 g Olej olivový extra panenský
  • 40 g Pažitka
  • 350 g Nudle široké
  • 1000 ml Voda pitná
  • 50 ml Omáčka Teriyaki
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1461 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 345.5 mg
  • Vláknina 9025 mg
  • Vitamín A 9025 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 10 - 12 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Lilky omyjeme, nakrájíme podélně na silnější plátky, pažitku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky lilků a smažíme z obou stran. Přilijeme omáčku, necháme ji téměř vyvařit a když začne karamelizovat, plátky lilků v karamelu lehce obalíme. Lilky vyjmeme, do stejné pánve přilijeme smetanu a provaříme se zbytkem karamelu.

  • 3

    Nudle smícháme s pažitkou, smetanovou omáčkou rozdělíme na talíře a navrch položíme plátky lilků.

Komentáře k receptu