Golubce s masem
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 300 g Zakysaná smetana
 - 300 g Hovězí maso přední
 - 300 g Vepřová plec
 - 30 g Sůl
 - 300 g Rýže loupaná
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 200 g Tuk
 - 30 g Kopr sterilovaný
 - 700 g Zelí hlávkové bílé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Protlak rajčatový
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1417 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 86.3 mg
 - Draslík 399.2 mg
 - Vláknina 6068 mg
 - Vitamín A 6068 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně semeleme a osolíme. Přidáme dušenou prochladlou rýži, pepř, drobně nakrájenou cibuli zpěněnou na másle a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Listy hlávkového zelí omyjeme a spaříme v mírně osolené vodě.
 - 
                                3
Zelné listy naplníme masovou směsí a zabalíme závitky. Narovnáme je do pekáče vymazaného tukem a zapečeme v troubě.
 - 
                                4
Připravíme světlou zásmažku z druhé části tuku a z prosáté mouky, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, vlijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme jemně nakrájený sterilovaný kopr a omáčku vlijeme na zapečené závitky.
 - 
                                5
Nakonec omáčku přisolíme a vše ještě krátce podusíme.