Barevná rýžová pánev
Suroviny
- 250 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 200 g Rajčata
 - 200 g Tofu uzené
 - 100 g Hrášek
 - 200 g Smetana špaldová
 - 750 ml Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Cuketa
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 981 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 631.2 mg
 - Vláknina 12127.2 mg
 - Vitamín A 12127.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V zeleninovém vývaru uvaříme rýži podle návodu na obalu.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm osušené, na kostky nakrájené tofu. Vyjmeme z pánve a odložíme.
 - 
                                3
Na stejné pánvi osmahneme nasekanou cibuli a na kolečka nakrájenou bílou část jarních cibulek. Přimícháme kari koření a cukr. Potom přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou papriku, cuketu a rajčata. Vsypeme hrášek a za občasného míchání vše restujeme asi 4 minuty. Nakonec zalijeme špaldovou smetanou a přivedeme k varu.
 - 
                                4
Uvařenou, okapanou rýži spolu s opečeným tofu přidáme k zelenině do pánve, vše dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.