Hlávkové zelí s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Cibule
  • 70 g Jablka
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 433.1 mg
  • Vláknina 13042 mg
  • Vitamín A 13042 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlávkové zelí nakrouháme na tenké nudličky, vsypeme do kastrolu a podlijeme trochou vroucí vody. Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, kmín, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka.

  • 2

    K podušenému zelí přidáme omyté, nastrouhané jablko a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec zelí okyselíme a osladíme.

Komentáře k receptu