Zapečený bramborák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1372 kcal
  • Sacharidy 266 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 47.4 mg
  • Draslík 718.2 mg
  • Vláknina 29607.7 mg
  • Vitamín A 29607.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C, pekáč vymažeme sádlem.

  • 2

    Oloupané a omyté brambory nastrouháme najemno, slijeme, přidáme rozšlehané vejce, mouku, sůl a koření. Pečlivě promícháme a těsto vlijeme do vymazaného pekáče.

  • 3

    Bramborák pečeme zhruba 40 minut, poté obrátíme a dopečeme.

Komentáře k receptu