Pečené brambory s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Vepřové maso pečené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 2263 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 67.4 mg
  • Draslík 681.9 mg
  • Vláknina 12305.5 mg
  • Vitamín A 12305.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na plech na rozehřátý olej, zastříkneme vodou, přidáme šalvěj a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení brambory obracíme a po dopečení je osolíme.

  • 2

    Pečené maso umeleme a promícháme s paprikou a na kostičky nakrájenými okurkami. Vmícháme do brambor, posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme. Pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu