Pečené brambory s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 g Mandle plátky
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 1056.8 mg
  • Vláknina 12571 mg
  • Vitamín A 12571 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky silné asi 3 mm. Polovinu plátků urovnáme do máslem vymaštěné zapékací mísy, osolíme je, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Brambory posypeme polovinou nastrouhaného sýru. Na sýr navrstvíme zbylé plátky brambor, osolíme a okořeníme.

  • 2

    Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s plátky mandlí. Mléko svaříme a nalijeme na brambory. Posypeme je zbylým sýrem a mandlemi s máslem.

  • 3

    Pokrm pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, dokud mléko nevsákne do brambor. Mísu během pečení můžeme zakrýt alobalem.

Komentáře k receptu